Een gehaakt poppetje van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders heeft tienduizenden dollars opgeleverd op een veilingsite. De maker had de linkse senator afgebeeld zoals hij erbij zat tijdens de beëdiging van Joe Biden tot president. Hij droeg toen een mondkapje en dikke wanten.

Beelden van Sanders in winterkleding gingen de wereld over en veroorzaakten grote hilariteit.

Tobey King, de maker van de pop, had beloofd dat de opbrengst naar de organisatie Meals on Wheels zou gaan. Die brengt maaltijden langs bij mensen die slecht ter been zijn. Het eerste bod bedroeg slechts 99 cent, maar na enkele dagen was al 167 keer geboden en was het bod al gestegen tot ruim 20.000 dollar (bijna 16.500 euro)

Veilingsite eBay liet CNN weten "geïnspireerd" te zijn door de actie en nog eens eenzelfde bedrag op tafel te leggen. Dit betekent dat meer dan 40.000 dollar (circa 33.000 euro) naar het goede doel gaat.

King had zich laten inspireren door Sanders zelf. Het campagneteam van de progressieve senator verkoopt sinds kort kleding met een foto van Sanders bij de beëdiging. Die opbrengsten gaan ook naar Meals on Wheels.

De gehaakte Bernie Sanders.

De gehaakte Bernie Sanders.
De gehaakte Bernie Sanders.
Foto: Instagram/tobeytimecrochet/
Hilariteit om gebreide wanten Bernie Sanders tijdens inauguratie
88
Hilariteit om gebreide wanten Bernie Sanders tijdens inauguratie