Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ferry met 331 passagiers mogelijk door sterke wind vastgelopen op Finse kust

Een veerboot van Viking Line is zaterdagmiddag vastgelopen op de kust van de Finse stad Mariehamn. Mogelijk raakte het schip uit koers door de sterke wind. De 331 passagiers en 98 bemanningsleden zijn niet in gevaar, maar moesten wel de nacht doorbrengen op het schip.
Door NU.nl

Het ruim 200 meter lange schip, de MS Viking Grace, voer zaterdagmiddag tussen de Finse havenstad Turku en de Zweedse hoofdstad Stockholm. De boot moest een tussenstop maken in Mariehamn, maar door onbekende oorzaak kwam het schip dicht bij de haven vast te liggen.

Jan Hanses, de CEO van Viking Line, zegt tegen de Finse omroep YLE dat het schip vermoedelijk door een sterke wind naar de kust is gedreven. Duikers hebben bij een controle van het schip geen lekken aangetroffen.

Normaal gesproken biedt de Viking Grace ruimte aan ruim 2.800 passagiers, maar vanwege het coronavirus zaten er zaterdag slechts 331 personen op het schip. Zij zullen in de loop van de zondag worden geëvacueerd.

In september liep een ander schip van Viking Line vast. De MS Amorella strandde bij de Ålandseilanden, een Finse regio die uit duizenden kleine eilanden bestaat. Dat gebied is berucht vanwege de ondiepe wateren en smalle passages. Bij dat incident raakte niemand gewond.


Lees meer over:

OpmerkelijkFinlandBuitenland

Aanbevolen artikelen