De politie dacht maandag in het Limburgse Geleen een wietplantage op het spoor te zijn en besloot daarom een verdachte woning te onderzoeken. Daar vonden de agenten echter geen hennep, maar een aantal emmers vol witlofplanten, maakt de politie dinsdag bekend.

De politie was na tips en een energiemeting in de veronderstelling geraakt dat zich mogelijk een wietplantage bevond in een woonwijk in Geleen. Tijdens de zoektocht werd de aandacht van de agenten getrokken door een pvc-buis die uit een woning kwam en waar lucht uit werd geblazen.

De agenten belden aan, waarop een vrouw de deur opendeed. Ze was bereid de agenten rond te leiden en was zeer behulpzaam, aldus de politie.

In de kelder vonden de agenten een houten constructie die toegang gaf tot een kruipruimte. Toen ze de planken wegtrokken, verwachtten de agenten wiet te vinden. Tot hun verbazing stonden er emmers vol witlof in zwarte aarde.

De man van de vrouw bleek de witlofplanten te kweken als hobby. De bewoonster was vergeten dat tegen de agenten te zeggen.

De politie is elders in de wijk verdergegaan met haar zoektocht naar de mogelijke wietplantage.