Een jongen die vermist raakte bij de dodelijke tsunami op Sri Lanka in 2004 is na een jarenlange zoektocht opgespoord door zijn moeder, meldt de Sri Lankaanse politie dinsdag.

De jongen, Akram Rizkhan, was vijf jaar oud toen de tsunami zijn dorp Karativu, aan de oostzijde van het eiland, verwoestte op 26 december.

Het kind werd aanvankelijk opgenomen in een ziekenhuis in het gebied en vervolgens geadopteerd door een familie, aldus de moeder van de jongen.

"Ik heb jaren naar mijn zoon gezocht, maar kon hem niet vinden. Ik deed een beroep op de president en zocht hulp bij de politie", vertelde zij tegen verslaggevers na de hereniging.

Uiteindelijk kreeg de moeder informatie dat haar zoon geadopteerd was en kwam ze in contact met de desbetreffende familie. Nadat een DNA-test was uitgevoerd, kon de moeder herenigd worden met haar zoon.

De tsunami liet meer dan 38.000 doden achter in Sri Lanka en veroorzaakte enorme schade aan de kustdorpen in de oostelijke, zuidelijke en westelijke provincies. In heel Zuidoost-Azië kwamen ongeveer 230.000 mensen door de vloedgolven om het leven.