Een Spaanse atleet wordt geprezen op sociale media omdat hij vorig weekend een bronzen medaille aan zich voorbij liet gaan, nadat een tegenstander de verkeerde kant op rende. Daarover schrijft de Spaanse krant El Mundo.

De Britse atleet James Teagle lag op koers om de bronzen medaille te winnen tijdens een triatlon in Spanje vorig weekend, maar ongeveer 100 meter voor de finish maakte hij een fout. Hij rende richting het publiek tegen een dranghek aan.

De Spaanse Diego Méntrida haalde hem vervolgens in, maar toen hij de fout van de Brit opmerkte ging hij langzamer rennen en wachtte hij, zodat Teagle eerder over de finish ging. Beelden van het moment worden de afgelopen dagen massaal gedeeld op sociale media.

"Toen ik zag dat hij de route had gemist, ben ik gestopt. James verdiende deze medaille", aldus de Spaanse triatleet. Op Instagram zegt de Spanjaard dat hij zijn actie niet meer dan normaal vindt. "Ik leerde dit al van mijn ouders en sportclub toen ik nog klein was", aldus Méntrida.

De organisatie van de triatlon heeft Méntrida vrijdag een eremedaille gegeven en een geldbedrag van 300 euro, hetzelfde bedrag als de geldprijs voor de bronzen medaille.

Spaanse triatleet stopt voor finishlijn en laat tegenstander voor
38
Spaanse triatleet stopt voor finishlijn en laat tegenstander voor