Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws vaak onder. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.

Ig Nobelprijs voor Nederlands onderzoek naar 'agressief makende geluiden'

Nederlands onderzoek naar de psychische aandoening misofonie, waarbij iemand afkeer heeft van bepaalde geluiden die andere mensen maken, is bekroond met een Ig Nobelprijs, meldt de organisatie van de alternatieve Nobelprijs. Hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys van het Amsterdam UMC deed jarenlang onderzoek naar de aandoening.

Gestolen boeken van Galileo Galilei en Isaac Newton gevonden in Roemenië

Tientallen gestolen boeken, waaronder werken van de wetenschappers Galileo Galilei en Isaac Newton, zijn in Roemenië teruggevonden, meldt Europol vrijdag. De boeken, die eigenlijk naar Las Vegas overgebracht zouden worden, zijn gestolen uit een loods in de Britse hoofdstad Londen.

Gewone vinvis in Noordzee gespot

In het Nederlandse deel van de Noordzee is woensdag een gewone vinvis gezien. Het dier werd zo'n 80 kilometer ten noorden van Texel gespot.

Zeldzaam: gewone vinvis in Noordzee gespot
50
Zeldzaam: gewone vinvis in Noordzee gespot

Organisatie Songfestival werkt met vier scenario's: 'Gaat hoe dan ook door'

Het Eurovisie Songfestival van 2021 gaat hoe dan ook door. De organisatie meldt vrijdagmiddag dat er vier verschillende scenario's zijn, maar dat er in 2021 sowieso een deelnemer tot winnaar wordt uitgeroepen.