Stratenmakers in het Noord-Brabantse dorp Nispen zijn donderdag begonnen met de verplaatsing van de grenslijn, die 1,80 meter zuidelijker komt te liggen. Uit een controle van de gemeente Roosendaal blijkt dat de grenslijn tussen Nederland en België al jaren verkeerd ligt, meldt de Belgische gemeente Essen.

Jaarlijks voeren Belgische en Nederlandse autoriteiten een grenscontrole uit om te controleren of alle grenspalen nog op de juiste plaats staan.

De gemeente Roosendaal merkte eerder dit jaar op dat de zichtbare grenslijn in de Grensstraat niet op de juiste plaats lag. Deze scheidingslijn werd daar jaren geleden aangelegd, maar officieel ligt de grens zuidelijker. De lijn loopt ook dwars door een (nu nog volledig) Belgisch wijkgebouw.

Roosendaal en Essen hebben besloten de zichtbare grenslijn te verplaatsen om daarmee de fout te herstellen. Daarmee wordt Nederland in de praktijk iets groter.

De stratenmakers zullen naar verwachting enkele dagen bezig zijn met de werkzaamheden. De Grensstraat is in de tussentijd afgesloten.