Het smelten van het gletsjerijs op de Mont Blanc heeft artefacten onthuld die decennialang onder het ijs verborgen lagen. De eigenaar van een restaurant op de berg heeft Indiase kranten uit 1966 gevonden. Daarin wordt bericht over Indira Gandhi, die toen op het punt stond premier te worden.

Het restaurant bevindt zich op 1.350 meter hoogte in de buurt van skiplaats Chamonix.

"Ze zijn nog in erg goede conditie", legt de restauranthouder uit aan de Britse krant The Guardian. "Ze liggen nu te drogen." De man wil de kranten tentoonstellen in zijn etablissement.

De kranten werden vrijwel zeker vervoerd door een Air India Boeing die eind januari 1966 neerstortte in de Franse Alpen. Alle 177 inzittenden kwamen om het leven. De uitspanning bevindt zich op drie kwartier lopen van de plek waar het toestel neerkwam.

Eerder werd doos met edelstenen uit toestel gevonden

De oorzaak van de crash werd nooit achterhaald. In 2017 werden in de buurt van het restaurant ook al menselijke resten gevonden die vermoedelijk van inzittenden van de rampvlucht waren.

De opvallendste vondst uit het vliegtuig was een doos met robijnen en andere edelstenen, ter waarde van tussen 130.000 en 246.000 euro. Deze doos werd in 2013 gevonden.