Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve nieuws.

Reisadvies Caribisch Nederland versoepeld naar geel

Reizen vanuit Nederland naar het Caribisch gebied van het koninkrijk is vanaf woensdag weer mogelijk. Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart in te vullen. Ook moeten zij voor hun reis aantonen dat zij geen corona hebben.

Reizigers kunnen vertrekken indien zij niet in de veertien dagen voorafgaand aan de reis in een gebied zijn geweest waar nog veel gevallen van corona zijn. Een reisverzekering moet verplicht zijn afgesloten voor vertrek.

Ook versoepeling coronamaatregelen in Nederland

In Nederland zijn woensdag weer maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld, omdat het virus onder controle is gebleven. Zo zijn sportscholen weer open en mogen sekswerkers weer klanten ontvangen. Ook contactsporten, zowel binnen als buiten, zijn weer toegestaan. Sportwedstrijden mogen dus weer gehouden worden.

Arie Boomsma toont aangepaste sportschool: 'Alles op 1,5 meter'
208
Arie Boomsma toont aangepaste sportschool: 'Alles op 1,5 meter'

Langer geboorteverlof voor partners

Partners kunnen vanaf woensdag vijf weken extra geboorteverlof aanvragen. In die periode krijgt de werknemer een uitkering van het UWV ter hoogte van 70 procent van het salaris en heeft de werkgever geen loonkosten. Het extra verlof moet binnen een half jaar worden opgenomen en mag gespreid worden over die periode.

Chinees restaurant en orgelcultuur op Erfgoedlijst

De Chinees-Indische restaurantcultuur, de Brabantse orgelcultuur en het kampioenschap skûtsjesilen zijn woensdag toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. In totaal zijn er zeven nieuwe typisch Hollandse fenomenen aan de lijst toegevoegd. Ook het carnaval in Twente, Holi, de riviervisserij en de traditionele bevloeiing van grasland staan nu op de lijst.