Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws.

President Nieuw-Zeeland belooft kinderen dat paashaas doorwerkt in coronatijd

De Nieuw-Zeelandse president Jacinda Ardern heeft kinderen beloofd dat de tandenfee en de paashaas een zogenoemd vitaal beroep hebben en dus zullen doorwerken tijdens de COVID-19-crisis.

Hiermee reageert Ardern op brieven van bezorgde kinderen. Wel voegde ze eraan toe dat de paashaas mogelijk niet overal zal kunnen komen in deze tijd.

Premier Nieuw-Zeeland: 'De Paashaas is een vitaal beroep'
35
Premier Nieuw-Zeeland: 'De Paashaas is een vitaal beroep'

Defensie ondersteunt distributiecentra van Voedselbanken Nederland

Defensie is dinsdag begonnen met het helpen van drie distributiecentra van Voedselbanken Nederland, zodat die weer kunnen beginnen met het leveren van levensmiddelen. Drie locaties moesten onlangs de deuren sluiten wegens de uitbraak van het coronavirus.

Tot 1 juli zullen ruim veertig militairen helpen bij de distributiecentra.

Supermaan wereldwijd goed te zien

In de nacht van dinsdag op woensdag stond de maan dichter bij de aarde dan normaal gesproken, waardoor ze feller en groter dan normaal leek. Dit verschijnsel wordt ook wel supermaan genoemd, en vanwege het heldere weer was het goed zichtbaar.

NU.nl zette een aantal foto's van de supermaan op een rij.

Ouwehands Dierenpark heeft signalen dat reuzenpanda drachtig is

Ouwehands Dierenpark zegt dat er positieve signalen zijn dat reuzenpanda Wu Wen drachtig is. Het is echter nog niet zeker of de paring in januari een succes was.

Het dier wordt sinds de paring in de gaten gehouden, waarbij verzorgers de hormonen in haar urine monitoren. Haar hormoonspiegel blijkt te stijgen, wat zou kunnen betekenen dat ze drachtig is. Het kan echter ook een schijndracht zijn.

Ook valt op dat Wu Wen steeds vaker in haar 'kraamhol' gaat zitten, wat ze eerder niet deed.

Vrouw uit Goeree-Overflakkee (107) is oudste genezen coronapatiënt

De 107-jarige Cornelia Ras uit Goeree-Overflakkee is volgens de gezondheidsorganisatie WHO de oudste genezen coronapatiënt ter wereld.

Eerder ging een 104-jarige man uit de Amerikaanse staat Oregon door het leven als de oudste genezen persoon.

Mogelijk langste kwal ooit ontdekt bij Australië

Onderzoekers hebben bij Australië mogelijk de langste kwal ooit ontdekt. Het dier is spiraalvormig en zijn buitenste ring heeft een geschatte omtrek van 47 meter.

Onderzoekers delen beelden van mogelijk langste kwal ooit
31
Onderzoekers delen beelden van mogelijk langste kwal ooit

Toppen Himalaya voor het eerst in decennia zichtbaar

In de Indiase deelstaat Punjab is de luchtkwaliteit sterk verbeterd sinds de lockdown vanwege de coronacrisis. Hierdoor zijn de bergtoppen van de Himalaya voor het eerst in decennia weer te zien. Sommige bewoners van Punjab hadden de toppen nog nooit gezien, tot nu.

Verschillende onderzoeken naar coronabehandelingen

In Nederland zijn deze week twee onderzoeken naar behandelingen voor coronapatiënten gestart. Zo heeft een patiënt in het Erasmus MC plasma met antistoffen toegediend gekregen. Mogelijk kan het plasma van genezen patiënten anderen helpen, maar dit moet eerst nog bewezen worden.

Ook wordt een onderzoek gestart naar de malaria- en reumamiddelen chloroquine en hydroxychloroquine. Deze middelen worden wereldwijd al experimenteel toegediend aan coronapatiënten. Of ze het gewenste effect hebben, moet nog blijken.