De paashaas en de tandenfee behoren tot de 'vitale beroepen' en werken dus gewoon door in coronatijd. Dat heeft premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland maandagavond beloofd tijdens een persconferentie.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Ardern had vragen ontvangen van bezorgde kinderen of de paashaas en de tandenfee hun werk niet meer zouden kunnen doen vanwege de lockdown waar ook Nieuw-Zeeland zich in bevindt.

"Beide beroepsgroepen behoren tot de vitale beroepen die nodig zijn om onze samenleving draaiende te houden", aldus de premier.

Zij maakte wel meteen de kanttekening dat zeker de paashaas in deze lastige tijden misschien niet overal zou kunnen komen. "Hij is natuurlijk thuis ook heel druk met het bezighouden van zijn kleine bunny's."

Premier Nieuw-Zeeland: 'De Paashaas is een vitaal beroep'
35
Premier Nieuw-Zeeland: 'De Paashaas is een vitaal beroep'

Ardern roept ouders op alternatieve speurtocht te maken

Ardern adviseerde daarom kinderen en ouders in Nieuw-Zeeland om zelf een alternatief te bedenken, voor het geval de paashaas het niet redt komend weekend.

"Misschien kan je zelf wel een heel mooi paasei maken en inkleuren en voor het raam zetten, zodat kinderen in de buurt op zoek kunnen gaan naar die eieren", suggereerde de minister-president. "Ik zou het geweldig vinden om heel veel mooie getekende eieren te zien."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.