Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws.

Supermarkten hebben geen tekort aan voedsel

Supermarkten zien dat consumenten steeds meer kopen sinds de persconferentie over het coronavirus die premier Mark Rutte donderdag gaf. Ze benadrukken dat er genoeg voedsel is en dat hamsteren niet nodig is.

UvA-onderzoekers ontdekken een nieuwe behandeling tegen resistente malaria

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de University of Oxford hebben een nieuwe behandeling voor multiresistente malaria in Zuidoost-Azië gevonden.

Supermaan was maandag goed te zien, ondanks de bewolking

Maandag was de supermaan helder aan de Nederlandse hemel te zien, ondanks de bewolking. Bij een supermaan, een verschijnsel dat ongeveer drie tot vier keer per jaar plaatsvindt, lijkt de maan ongeveer 7 procent groter dan normaal. Dit komt doordat de maan 'slechts' zo'n 357.000 kilometer van de aarde verwijderd is, in plaats van de gebruikelijke 384.000 kilometer bij een volle maan.


Turner Epke Zonderland is zeker van een ticket voor de Olympische Spelen

Epke Zonderland, ook wel de 'Flying Dutchman' genoemd, is zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. Hidetaka Miyachi, de concurrent van de Fries in de strijd om een olympisch ticket, heeft zich dinsdag afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden in Doha en Bakoe, waardoor de Japanner zich niet meer kan plaatsen.

Atalanta draagt CL-succes op aan de bewoners van Bergamo in quarantaine

Atalanta heeft het succes in de Champions League opgedragen aan de inwoners van Bergamo, die flink te lijden hebben onder het coronavirus. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini schakelde dinsdagavond Valencia uit in de achtste finales.