Een vrouw in Suriname die zich vermomde als de zoon van een medicijnman, is deze week door de politie van Paramaribo aangehouden voor betrokkenheid bij oplichting. Samen met een handlanger zou Xaviera V. een vrouw met huiselijke problemen voor duizenden euro's hebben opgelicht, meldt Waterkant zondag.

De opgelichte vrouw zou "radeloos" zijn geweest vanwege problemen met haar echtgenoot. De handlanger van V., ene K.M., beweerde haar te kunnen helpen, omdat hij een medicijnman zou kennen.

Voor zijn diensten verlangde K.M. een betaling. Vervolgens belde V. het slachtoffer, op initiatief van K.M. en met 1.000 Surinaamse dollar (ongeveer 120 euro) in het vooruitzicht, en beweerde zij de medicijnman te zijn die de problemen van de vrouw kon verhelpen.

Omdat het slachtoffer stond op een persoonlijke ontmoeting, vermomde V. zich als man en beweerde ze bij de ontmoeting de zoon van de zogenaamd verhinderde medicijnman te zijn. Het slachtoffer betaalde hierop een som geld maar deed aangifte toen ze besefte te zijn opgelicht, waarop V. en K.M. in het noorden van Paramaribo door de politie werden opgepakt.