Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Japanner stal 5.800 fietszadels 'tegen de stress'

Een 57-jarige Japanse vrachtwagenchauffeur stal ruim twee decennialang fietszadels. Het begon als stressverwerking en veranderde geleidelijk in een hobby, meldt Kyodo News.
Door NU.nl

De politie kwam de man in november op het spoor, toen beveiligingscamera's hem vastlegden terwijl hij twee zadels stal ter waarde van ongeveer 66 euro bij een fietsenstalling in Higashiosaka, ten oosten van de Japanse stad Osaka.

De man gaf bij zijn arrestatie op 13 februari toe al jarenlang fietszadels te stelen.

"Ik begon ongeveer 25 jaren geleden fietszadels te stelen in Tokio en Osaka. Eerst om te ontspannen vanwege stress op mijn werk en geleidelijk bleek het verzamelen ervan leuk te zijn."

De vrachtwagenchauffeur had een opslagruimte gehuurd waarin hij zijn ongeveer 5.800 zadels bewaarde. De politie vermoedt dat hij de zadels stal terwijl hij van stad naar stad reed

Man is niet de eerste zadeldief

Het is niet de eerste keer dat een Japanner betrapt is op het ontvreemden van grote hoeveelheden fietszadels. Een 61-jarige inwoner van Tokio bleek in oktober vorig jaar volgens de lokale politie al 159 zadels gestolen te hebben. Ook bij hem maakten beelden van beveiligingscamera's een einde aan zijn hobby, meldde JapanToday.

In 2013 arresteerde de politie van Yokohama een andere man met een bijzondere voorliefde voor het likken en besnuffelen van vrouwenzadels. Toen de politie zijn appartement binnenviel, troffen ze daar ruim tweehonderd gestolen exemplaren aan.

De 35-jarige inwoner van Yokohama beweerde dat hij een zeer geavanceerd reukvermogen had ontwikkeld, schrijft de South China Morning Post. Mannen- en vrouwenzadels kon hij van elkaar onderscheiden zei hij, enkel door eraan te ruiken.


Lees meer over:

Opmerkelijk

Aanbevolen artikelen