Donderdag 30 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Amerikaan (62) breekt wereldrecord planking: acht uur en een kwartier

Een Amerikaan heeft het wereldrecord planking gebroken. George Hood strekte zich acht uur, vijftien minuten en vijftien seconden boven de grond, steunend op zijn tenen en onderarmen. Na afloop had de 62-jarige ex-marinier nog voldoende energie om 75 keer op te drukken.
Door: NU.nl

Volgens de organisatie achter het Guinness World Records-boek houdt een gemiddelde sportschoolfanaat een plank vijf tot tien minuten vol. Hood trainde sinds 2011 echter meer dan zeven uur per dag en drukte zich daarin ruim 270.000 keer op, terwijl hij ook 674.000 sit-ups deed.

Hood verloor het wereldrecord in 2016, tijdens een direct duel met de Chinees Mao Weidong, die de positie destijds acht uur en één minuut wist vol te houden. Sindsdien trainde hij om het record terug in handen te krijgen. Bij een generale repetitie in 2018 hield de Amerikaan het naar verluidt al tien uur en tien minuten vol.

In gesprek met de BBC zegt Hood dat hij de klok tijdens de pogingen niet in de gaten houdt. "Dat is een vaardigheid die ik door de jaren heen heb leren beheersen", aldus de ex-marinier.

Nadat zijn record officieel was goedgekeurd door de organisatie, kondigde de Amerikaan aan dat hij het niet nog eens wil breken. Wél wil hij zich concentreren op het wereldrecord 'onafgebroken opdrukken', dat op 10.507 keer staat.

Aanbevolen artikelen