Een Amerikaans koppel uit de staat North Carolina heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het noodnummer 911 gebeld omdat zij een inbreker in huis dachten te horen. Uiteindelijk bleek het niet om een ongewenste indringer, maar om een robotstofzuiger te gaan.

Persbureau AP meldt donderdag dat de twee midden in de nacht wakker schrokken en iets door hun huis hoorden voortbewegen. Uit angst sprongen de bewoners uit bed en verstopten ze zich in de kast. Van daaruit belde het tweetal de politie.

Toegesnelde agenten doorzochten vervolgens de woning, maar vonden geen spoor van een inbreker. Wel troffen zij een robotstofzuiger aan, die tijdens het stofzuigen vast was komen te zitten. Het object maakte daardoor piepende en bonzende geluiden, waarvan het koppel blijkbaar zo geschrokken was.

Bewoner Thomas Milam verklaarde dat hij de stofzuiger, genaamd Harry, net had gekocht en pas enkele dagen in huis had. Hij liet weten er geen spijt van te hebben dat hij 911 belde. Ook bij een eventuele volgende keer neemt hij liever het zekere voor het onzekere, zo zei hij.