Amerikaanse journalisten hebben vrijdag massaal steun betuigd aan een collega-verslaggever uit de stad Kansas City, nadat hij zich per ongeluk ziek had gemeld bij bijna tweehonderd mediabedrijven, schrijft The Washington Post.

Verslaggever Nick Vasos van de lokale televisiezender Fox 4 probeerde een e-mail te sturen naar zijn chef, maar had het verkeerde adres gebruikt. Als gevolg daarvan belandde het bericht in de mailbox van medewerkers van de bijna tweehonderd televisiestations die onder mediabedrijf Nexstar Media Group vallen.

Vasos, die zich donderdag niet goed voelde na een mondoperatie, ontving al snel duizenden e-mails, tweets en zelfs kippensoep van medewerkers van Nexstar. Op beelden is te zien dat enkele collega's een gedenkplaats met kaarsen en portretfoto's voor Vasos hebben ingericht. Op Twitter was de hashtag #PrayersforNick trending.

"Om maar te denken dat hij eerder deze week genoot van een pizza. Ik verlang terug naar simpelere dagen", zei Abby Eden, die bij Fox 4 als presentatrice samenwerkt met Vasos.

"Hoe breng je medewerkers van de grootste eigenaar van lokale mediastations in de VS samen?", vroeg redacteur Ted Nesi zich af in een tweet. "Je meldt je per ongeluk ziek bij het hele bedrijf."