Een polshorloge van Patek Philippe is maandag in Zwitserland voor een recordbedrag van 31 miljoen Zwitserse Frank (omgerekend 28,2 miljoen euro) geveild. Het gehele bedrag gaat naar onderzoek naar Duchenne spierdystrofie (DMD), een ziekte die spieren aantast en verzwakt.

Vooraf werd verwacht dat het horloge 2 tot 3 miljoen euro op zou leveren. Een anonieme beller bood binnen vijf minuten echter ruim tien keer zoveel.

Daardoor werd met gemak het recordbedrag van het vorige duurste horloge gebroken. In 2017 werd er 15,3 miljoen euro neergelegd voor een Daytona Rolex die ooit door de overleden acteur Paul Newman was gedragen. Een jaar daarvoor was het duurste horloge 'slechts' 10 miljoen euro waard.

Patek Philippe creëerde horloge speciaal voor de veiling

Het nieuwe duurste polshorloge is uniek. Patek Philippe liet het speciaal voor de liefdadigheidsveiling creëren, schrijft The Guardian. Volgens de veilingmeester gaat het om het meest "gecompliceerde polshorloge ooit".

Bij de veiling werden alleen horloges verkocht. In totaal is er ruim 35 miljoen euro betaald voor vijftig horloges, die gedoneerd werden door merken als Hublot, Montblanc, Richard Mille en Louis Vuitton.

Later deze week gaan er in Genève nog eens 214 zeldzame horloges onder de hamer, aldus The Guardian.