Bij een vrouw die voor een vitamine-injectie naar een ziekenhuis in de Koreaanse Seoel stad kwam zou "per ongeluk" een abortus zijn uitgevoerd. Medische documenten zouden door elkaar zijn gehaald en haar identiteit zou niet zijn gecheckt. De lokale politie is een onderzoek gestart, schrijft CNN dinsdag.

De betrokkenheid van tenminste één arts en verpleegkundige worden onder de loep genomen. Beiden hebben al schuld bekend en een aanklacht van nalatigheid met lichamelijk letsel tot gevolg ligt in het verschiet. Het tweetal riskeert een celstraf van een jaar.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op 7 augustus. De zes weken zwangere vrouw zou onder narcose zijn gebracht door de verpleegkundige waarna de arts de abortus uitvoerde. De patiënt onderging de behandeling omdat ze dacht "dat het zo hoorde".

Sinds april dit jaar is Zuid-Korea begonnen met de legalisatie van abortus. De bestaande wetten moeten volgens Zuid-Koreaanse justitie voor 2021 worden herzien door de huidige regering. Momenteel is het plegen van abortussen nog illegaal, op enkele uitzonderingen na.