Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ufo, amerikaanse marine

Amerikaanse marine erkent dat op meerdere video's ufo's boven VS vliegen

De Amerikaanse marine heeft woensdag officieel toegegeven dat op drie video's tussen 2004 en 2015 zogeheten ufo's (onbekende vliegende objecten) te zien zijn. Een woordvoerder wil tegenover CNN niet ingaan op mogelijke buitenaardse wezens, omdat "nog niet precies duidelijk is wat er op de beelden te zien is".
Door NU.nl

De beelden kwamen tussen december 2017 en maart 2018 naar buiten. In de video's, geschoten door geavanceerde infraroodcamera's, zijn snel bewegende, langwerpige objecten te zien.

Bij twee van de video's is te horen hoe Amerikaanse piloten duidelijk schrikken van de ufo's en zich afvragen wat ze precies gezien hebben.

Piloten die onbekende "vliegende objecten" zien, worden de laatste jaren aangemoedigd zich te melden, omdat de ufo's een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid van Amerikaanse luchtoefeningen.

Trump gelooft niet in ufo's

Eerder zouden jarenlang dergelijke incidenten onder het tapijt zijn geveegd, vanwege de complottheorieën die rondom ufo's spelen in de Verenigde Staten, aldus de woordvoerder. Door de beelden te onderzoeken hoopt de Amerikaanse marine te verklaren wat piloten hebben gezien.

In juni werden een aantal senatoren en de Amerikaanse president Donald Trump nog bijgepraat over ufo's omdat het aantal meldingen van defensiepiloten over ufo's enorm gestegen zou zijn.

Trump liet al vaker weten de meldingen "niet serieus te nemen" omdat hij nooit in ufo's heeft geloofd.

Nieuwsbrief


Lees meer over:

Verenigde StatenAmerikaanse marine

Aanbevolen artikelen