Twee mannen zijn vorige week in Australië gedwarsboomd door een grote zeehond toen ze de politie probeerden te ontvluchten, meldt de Britse krant The Guardian donderdag. Zij hadden volgens de lokale politie een partij drugs bij zich ter waarde van ruim 1 miljard Australische dollar (ongeveer 620 miljoen euro).

De 51-jarige Fransman en 34-jarige Brit werden aangehouden op een klein eiland voor de kust van de Australische deelstaat West-Australië, waar ze een aantal zakken met drugs tussen het zeewier probeerden te verstoppen.

De twee begonnen te rennen richting hun rubberen boot toen de politie hen probeerde aan te houden. Onderweg stuitten ze echter op een gigantische slapende zeehond.

Criminelen moesten een moeilijke keuze maken

"De zeehond werd wakker, kwam met een ruk overeind, toonde zijn gigantische borst en brulde naar de twee", zegt ooggetuige Damien Healy, vicecommandant bij de lokale reddingsbrigade.

"Ze stonden voor de keuze om opgepakt te worden of de zeehond tegemoet te gaan. Uiteindelijk zijn ze dus gearresteerd", zei Healy in een interview met een lokaal televisieprogramma.

Visser zag mannen wegduiken

Eerder had de politie 7 kilometer verderop bij een ander eiland een leeg jacht aangetroffen. Daarna waren agenten op zoek gegaan naar de vermiste inzittenden.

De politie trof de twee uiteindelijk aan op Burton Island. Een lokale visser had iemand zien wegduiken in de bosjes toen er een vliegtuig overvloog. De mannen hadden op dat moment de partij drugs van ruim 1 miljard Australische dollar bij zich.

Nieuwe arrestaties

Donderdag werden drie nieuwe verdachten gearresteerd op het vasteland in de deelstaat West-Australië. Zij zouden volgens de politie de drugs in ontvangst nemen. Het gaat om een 45-jarige Amerikaan, 35-jarige Brit en 50-jarige Australiër.

Chris Dawson, politiechef van de deelstaat, had nog een tip voor de twee verdachten die op het eiland werden gearresteerd: "Trek geen felroze shirt aan als je je wil verstoppen in de bosjes."