Overal ligt poep en plas, maar ze zijn wel veilig voor orkaan Dorian: de 97 zwerfhonden die Bahamaan Chella Philips in huis nam om ze tegen het natuurgeweld te beschermen. 79 van 97 honden zitten in haar woonkamer, schrijft Philips op Facebook, en ze zijn allemaal doodsbang.

Met airconditioning en muziek probeert Philips de dieren rustig te houden, maar het water komt inmiddels door de muren en de stroom is uitgevallen.

Alle honden kunnen wel goed met elkaar opschieten, laat ze weten. Hoewel Philips tientallen honden heeft gered, voelt ze toch spijt over het feit dat er nog zo veel zijn die ze niet heeft kunnen opvangen.

Orkaan Dorian is een van de krachtigste orkanen ooit gemeten. Het oog van de superstorm hing ruim 36 uur lang boven Grand Bahama, het hoofdeiland van de Bahama’s, en veroorzaakte daar veel schade.

Inmiddels is de storm wat afgezwakt en noordwaarts getrokken naar de Verenigde Staten, waar hij naar verwachting langs de kust zal scheren. Meer dan een miljoen mensen in de staten Florida, Georgia en South Carolina zijn gedwongen geëvacueerd.

Orkaan Dorian brengt gezin op Bahama's in problemen
24
Orkaan Dorian brengt gezin op Bahama's in problemen