Het postbedrijf Sandd heeft de postbode getraceerd die de afgelopen tijd vele duizenden brieven en tijdschriften in de bossen rond het Noord-Hollandse Laren heeft begraven. De onderneming zegt "passende maatregelen" tegen de persoon te nemen en haar uiterste best te doen de poststukken alsnog bij de geadresseerden te krijgen.

Afgelopen week werden in het bos enorme hoeveelheden post gevonden, begraven in acht kuilen.

"We hebben alle post voor onderzoek meteen overgebracht naar een van onze sorteercentra", zo bevestigt een woordvoerster van Sandd berichtgeving van NH Nieuws. Uit dat onderzoek kwam de dader al snel naar voren.

Het bedrijf kan nog niet zeggen wat er precies met de postbode gaat gebeuren, maar verzekert dat er "passende maatregelen" worden genomen.

"We betreuren dit enorm", aldus de woordvoerder. "We hebben achttienduizend mensen die post bezorgen en het sollicitatieproces voor die functie is zeer grondig. Maar we kunnen niet voorkomen dat daar iemand bij zit die het niet zo nauw neemt wat betreft arbeidsethos.'

Alle onbeschadigde poststukken worden alsnog verstuurd. De post die beschadigd is door de dumpingen, gaat terug naar de afzenders zodat die in de gelegenheid worden gesteld deze opnieuw te versturen.