Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zwitserse straaljagers vliegen over verkeerde stad voor luchtshow

Een groep straaljagers die in Zwitserland een luchtshow zou verzorgen, heeft dat per ongeluk boven de verkeerde stad gedaan.
Door NU.nl

De Patrouille Suisse, het demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht, zou in formatie over de stad Langenbruck vliegen ter ere van de honderdste sterfdag van de Zwitserse luchtvaartpionier Oskar Bider, die in de stad is geboren.

In plaats daarvan vlogen ze echter over de stad Mümliswil, enkele kilometers ten westen van Langenbruck. Daar vond op dat moment een jodelfestival plaats.

De leider van het eskader zag de tenten van het jodelfestival aan voor de festiviteiten rond de nagedachtenis aan Bider en liet zijn team ter plekke hun show uitvoeren, tot verbijstering van de aanwezigen op de grond.

Het Zwitserse ministerie van Defensie heeft zijn excuses aangeboden. Volgens een woordvoerder zijn de straaljagers die overvlogen niet uitgerust met een navigatiesysteem.

De Patrouille Suisse was vorige maand nog in Nederland. Er werd toen een luchtshow gegeven tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel.

Nieuwsbrief


Lees meer over:

OpmerkelijkZwitserland

Aanbevolen artikelen