Passagiers van Brussels Airlines-vlucht SN515 van Brussel naar Washington hebben afgelopen weekend negen uur in het toestel gezeten, om vervolgens weer uit te stappen op de Belgische luchthaven, melden Amerikaanse media maandag.

De vlucht vond plaats op 22 juni maar het nieuws kwam maandag pas naar buiten. Al vanaf het begin zouden er veel problemen zijn geweest. Het begon met ruim twee uur vertraging, omdat op het laatste moment van vliegtuig werd gewisseld.

De administratie moest vervolgens worden aangepast om te kunnen landen in de Verenigde Staten. Anders kon de Amerikaanse luchtvaartautoriteit de landing van het vliegtuig weigeren.

Nadat het vliegtuig Ierland had gepasseerd, werd om een nog onduidelijke reden besloten om rechtsomkeert te maken. Daardoor stapten de passagiers na ruim negen uur vliegen uit op de luchthaven die ze eerder hadden verlaten.

Brussels Airlines blijft vanwege de Europese regelgeving met een forse boete achter. Vliegmaatschappijen moeten passagiers tegemoetkomen bij meerdere uren vertraging. In dit geval is het bedrijf per passagier zo'n 600 euro exclusief hotelovernachtingen en dinerbonnen verschuldigd.

Daarnaast moesten alle passagiers op een nieuwe vlucht gezet worden en moest er extra personeel ingezet worden, waardoor Brussels Airlines alsnog een slordige 0,5 miljoen euro kwijtraakte.