De Thaise politie heeft dit weekend twee Italianen opgepakt die sinds 2013 op de vlucht waren. Het tweetal werd in 2010 door acteur George Clooney aangeklaagd, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten. De man claimde zelfs dat hij Clooney was.

Clooney spande in 2010 een zaak tegen Francesco Galdelli (58) en Vanja Goffi (45) aan, omdat zij zijn naam hadden misbruikt. Ze beweerden kleding van Clooney te verkopen.

De acteur legde in 2010 in Milaan zelfs voor de rechtbank een getuigenis af over het koppel. De Italianen worden verdacht van meer fraudezaken.

Sinds 2013 stonden zij op de internationale opsporingslijst van Interpol. Zij wisten echter uit de handen van de politie te blijven en ontvluchtten Italië, wat ze de bijnaam de 'Italiaanse Bonnie en Clyde' opleverde.

Italianen werden opgepakt na intensief onderzoek

De Thaise politie pakte Galdelli Goffi afgelopen weekend op, na intensief gezamenlijk onderzoek met de Italiaanse recherche. De politie maakte onder meer gebruik van drones om het stel te ontmaskeren.

De man en vrouw werden aangehouden in een buitenwijk van de Thaise badplaats Pattaya. Het nieuws werd zondag naar buiten gebracht, meldt de BBC.

Het tweetal zette in Thailand zwendel met Rolex-horloges op

De twee hebben tijdens het verhoor bekend dat zij zich jaren geleden uitgaven voor George Clooney.

De Italianen verblijven sinds 2014 in Thailand. Hier verdienden zij onder meer geld met een nieuwe zwendel. Zij deden alsof zij online Rolex-horloges verkochten, maar stuurden pakken met zout naar de kopers.