Een shirt van de Amerikaanse honkballegende George Herman 'Babe' Ruth heeft zaterdag bij een veiling in New York maar liefst 5,6 miljoen dollar (zo'n 5 miljoen euro) opgebracht.

Volgens Hunt Auctions, dat het kledingstuk aanbood, is dat een wereldrecord. Nooit eerder werd er zo veel geld betaald voor een enkel stuk sportmemorabilia.

Naast het shirt werden nog meer stukken beschikbaar gesteld voor de veiling in het Yankee Stadium, de thuishaven van de New York Yankees. Zo werd voor een gesigneerde foto van Ruth een half miljoen euro betaald.

Het shirt dat voor 5 miljoen euro onder de hamer ging, werd door de honkballer gedragen in de periode 1928 tot 1930. Ruth speelde tussen 1920 en 1934 voor de Yankees en werd in die periode een ware legende.

Hij won in totaal zeven keer de World Series en wordt door velen beschouwd als de beste honkballer aller tijden. Jarenlang was hij in het bezit van het record van meeste homeruns in een loopbaan (714), totdat dat record in 1974 werd gebroken door Hank Aaron.

Ruth stierf in augustus 1948 op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker. Sindsdien heeft hij een cultstatus bereikt in de Verenigde Staten.