Een recent opgeleide Britse agent uit Londen heeft vrijdag een gewapende overval verijdeld terwijl hij alleen zijn onderbroek droeg.

De 29-jarige politieman werd buiten zijn diensttijd gewekt door het geluid van een opstootje in de buurt van zijn huis. Hij zag dat enkele personen het raam van een juwelier hadden ingeslagen en naar binnen probeerden te komen, zo schrijft de Londense politie.

Hij bedacht zich geen moment en rende direct naar buiten, slechts gekleed in zijn ondergoed. De agent confronteerde de overvallers en kreeg vervolgens een pikhouweel naar zich gegooid, die hem op een haar na raakte. Hij pakte de pikhouweel en verjaagde de overvallers die ervandoor gingen op brommers.

De overvallers hebben wel schade aangericht, maar hebben door het optreden van de agent geen buit kunnen maken. Bij hun vlucht lieten ze verschillende voorwerpen achter, waaronder een sloophamer en een beitel.

'Gloednieuwe agent mag erg trots zijn op zijn handelen'

De agent raakte lichtgewond aan zijn voet doordat hij in het kapotgeslagen glas ging staan. "Ik ben blij dat ik kon helpen", reageert hij. "Ik hoop dat ik meer kleding draag als het nog een keer gebeurt!"

Zijn optreden stemde de politiecommandant tevreden. "Zijn moed heeft de inbraak verijdeld. Hij is een gloednieuwe agent en mag erg trots zijn op zijn handelen", aldus de commandant. "Het blijkt maar dat agenten nooit echt buiten diensttijd zijn."

Het onderzoek naar de inbraak is nog gaande. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.