Een Indonesisch pretpark heeft de ontblote boezem van enkele zeemeerminstandbeelden gecensureerd omdat de beelden niet aan "oosterse waarden" voldeden.

Ancol Dreamland, een park in Jakarta waar bezoekers onder meer boottochten op het water kunnen maken, heeft de beelden volgens persbureau AFP al jaren op het terrein staan.

De ontblote borsten van de zeemeerminnen waren voor de eigenaren van het park echter toch iets te pikant, waarna ze opdracht gaven om de beelden goudkleurige topjes aan te trekken.

Nadat bezoekers geregeld de bedekkende kleding naar beneden trokken, werden de meerminnen verplaatst naar een minder zichtbaar gedeelte van het park.

Blote borsten niet in lijn met 'oosterse waarden'

Volgens een woordvoerder strookten de naakte zeemeerminnen niet met de "oosterse waarden" en "familiesfeer" die het park wil uitstralen. Ze stelde dat er geen druk van buitenaf was, maar dat het een beslissing van de eigenaren zelf is.

Op de actie is overwegend spottend gereageerd. Zo vinden veel bezoekers het belachelijk dat er geen vrouwelijke lichaamsdelen zichtbaar aanwezig mogen zijn in het waterpark.

Indonesië is het grootste overwegend islamitische land ter wereld. De overheid heeft er actief beleid van gemaakt om conservatieve waarden te beschermen.