Zaterdag 25 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Cinque Terre

Dragen van slippers in toeristisch Cinque Terre mag binnenkort niet meer

Op wandelpaden in de Italiaanse toeristische regio Cinque Terre wordt het dragen van slippers verboden. Volgens Italiaanse media heeft het nationale park in de Ligurische regio aangekondigd dat iedereen die onjuiste schoenen draagt, een boete kan krijgen variërend van bedragen tussen 50 en 2.500 euro.
Door: ANP

De nieuwe regels gaan gelden omdat toeristen vaak verwondingen oplopen als ze wandelingen maken met onvoldoende beschermde voeten. De wandelpaden tussen de dorpen in de regio zijn erg oud en soms moeilijk begaanbaar.

Gewonde mensen moeten vaak met een helikopter uit het park worden gehaald, aldus parkdirecteur Patrizio Scarpellini. "Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn."

Het aantal toeristen in de dorpen die met elkaar verbonden zijn door een wandelpad, is de laatste jaren toegenomen. Vooral cruisetoeristen die aanmeren in de nabijgelegen haven van La Spezia overspoelen de regio in de zomer.

Het verbod op het dragen van slippers zal niet direct in werking treden, omdat aanstaande bezoekers volgens de parkdirecteur een tijdje vooraf geïnformeerd moeten worden over het nieuwe beleid.

Aanbevolen artikelen