Corendon vervoert vanaf 5 februari een Boeing 747-400 vanaf Schiphol naar Badhoevedorp. Tijdens de vijfdaagse klus gaat het toestel over de snelweg, een provinciale weg en zeventien sloten.

Het toestel krijgt in Badhoevedorp (Haarlemmermeer) een plek in de tuin van het Corendon Village Hotel.

De Boeing met registratienummer PH-BFB is in november na 29 jaar door voormalig eigenaar KLM uit gebruik genomen. Na de laatste commerciële vlucht is het toestel geverfd in de kleuren van Corendon.

Inmiddels staat het toestel in een hangar op Schiphol-Oost. Hier worden alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren, verwijderd.

Het 150 ton wegende vliegtuig zal in de avond van 5 februari Schiphol verlaten op een zelfrijdende trailer van een gespecialiseerd transportbedrijf.

A9 afgesloten voor oversteek Boeing

Via de Zwanenburgbaan vertrekt het toestel stapvoets richting de Sloterweg. Daar zal het twee dagen blijven staan. In de nacht van 8 op 9 februari steekt de Boeing de A9 over.

De snelweg gaat tijdelijk dicht voor het vervoer. Daarnaast moeten sloten worden gedempt en komen er tijdelijke bruggen.

Corendon: "Er wordt tijdens het vervoer zo veel mogelijk rekening gehouden met de route en het tijdstip van transport, om verkeershinder te voorkomen."

Volgens het bedrijf moet de Boeing na het oversteken van de snelweg 57 verkeersbewegingen maken om de eindbestemming te bereiken. Het toestel arriveert in de nacht van 9 op 10 februari bij het hotel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!