De politie heeft donderdag in een woning in de Noord-Hollandse plaats Bergen een hennepkwekerij aangetroffen in een geheime ruimte achter een groot schilderij.

De agenten kregen meerdere meldingen over een mogelijke kwekerij in de woning aan de Breelaan, schetst de politie vrijdag in gesprek met NU.nl. 

Agenten zagen dat er geen sneeuw lag op de rechterzijde van het dak van het huis. Daarnaast leverde een warmtemeting "een verschil op". Dit kan wijzen op de aanwezigheid van warmtelampen die in hennepkwekerijen worden gebruikt.

"Dat was ook niet heel slim van de verdachte", aldus de politie. De agenten belden aan en werden na enige moeite binnengelaten door de 56-jarige bewoner. "Ze konden wel iets ruiken, maar zagen niet direct hennepplanten."

Op de bovenverdieping werd goed gezocht en aan de muren gevoeld, maar ook dit leverde niets op. Tot een agent zag dat een groot schilderij "vreemd hing" en besloot eraan te voelen.

Hierop werd de geheime ruimte met in totaal 142 hennepplanten aangetroffen. De man uit Bergen is opgepakt en meegenomen voor verhoor.