Enkele klanten van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hongkong hebben door een fout ruim 90 procent korting op hun geboekte tickets voor de zogeheten first class gekregen. Cathay heeft de verkoop van de tickets meteen gestopt toen deze tweede fout in korte tijd ontdekt werd.

De foutieve prijzen waren zichtbaar op vluchten van de Portugese hoofdstad Lissabon naar Hongkong, de thuishaven van Cathay Pacific. Het betrof vluchten waarvoor overgestapt moest worden op de luchthavens van Frankfurt, Londen of Zürich.

Sommige tickets kostten omgerekend ongeveer 1.300 euro, terwijl de normale ticketprijs voor deze reis in first class rond de 14.000 euro ligt.

De luchtvaartmaatschappij heeft gezegd dat alle mensen kunnen reizen in de klasse waarvoor ze hun ticket hebben gekocht, ook als die voor het lagere tarief aangeschaft zijn.

Het bedrijf zegt tegen de krant South China Morning Post dat een "erg klein aantal" mensen een gereduceerd ticket voor de first class heeft weten te bemachtigen.

Op Nieuwjaarsdag had Cathay Pacific ook al te maken met de weergave van foutieve prijzen. Toen werden retourtickets van Vietnam naar de Verenigde Staten en Canada voor nog geen 800 euro aangeboden. Het ging destijds ook om tickets voor de first class.

De prijzen zouden foutief zijn weergeven door menselijk handelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!