Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

Twaalfjarige jongen na 40 minuten levend uit sneeuw gehaald

Mede dankzij een speurhond kon een twaalfjarige jongen op Tweede Kerstdag in Frankrijk na veertig minuten levend onder de sneeuw vandaan worden gehaald. Hij maakte deel uit van een groep van zeven skiërs die getroffen werd door een lawine. 

Dat de jongen zijn verhaal kan navertellen, mag een klein wonder worden genoemd: slechts 10 procent van de slachtoffers die na een kwartier onder de sneeuw vandaan wordt gehaald, kan dit navertellen. 

Jongens halen geld op voor daklozen en diabetes

Twee andere jongens kwamen deze week in het nieuws door hun inzet voor het goede doel. Zo haalde de twaalfjarige Bas Schipper uit Veendam 34.435 euro op voor diabetespatiënten door op alle stationspiano's te spelen. Hij droeg de actie op aan zijn zusje Laura, die aan diabetes type 1 lijdt. 

De elfjarige Tijs Schenk uit de Gelderse plaats Voorthuizen heeft geld ingezameld om 160 daklozen in Utrecht te voorzien van ondergoed en sokken. Hij deed dit door flessen in te zamelen en te collecteren. 

Zwarte jaguar geboren in BestZoo

De dierentuin BestZoo in de Brabantse plaats Best heeft tijdens de kerstdagen bekendgemaakt dat er een zwarte jaguarwelp is geboren deze maand. 

Dit is bijzonder, omdat er maar weinig jaguars in Nederlandse dierentuinen leven. Het welpje maakt het uitstekend. Het publiek kan de jaguar voorlopig nog niet zien, omdat hij eerst in alle rust moet aansterken.

Hotel in Groningen geeft dakloze man onderdak

Een Gronings hotel heeft een dakloze man van twintig jaar tijdens de kerstdagen gratis laten overnachten, dineren en ontbijten. De dakloze zwerft al 22 weken door de stad. 

De assistent-manager van het hotel kreeg een foto van de jongen onder ogen, gemaakt door de stadsfotograaf, en wilde iets doen voor de man. 

Politie gaat uniformen recyclen

Oude werkkleding wordt vanaf volgend jaar niet langer verbrand maar gerecycled. De kledingstukken zullen verwerkt worden tot grondstoffen die op hun beurt weer gebruikt kunnen worden voor onder meer meubels, tassen en isolatiemateriaal. 

Jaarlijks wordt zo'n 120.000 kilo aan politiekleding verbrand.