Franse reddingsdiensten hebben op tweede kerstdag een twaalfjarige jongen veertig minuten na een lawine levend onder de sneeuw vandaan gehaald.

Volgens Franse media is het een klein wonder dat de jongen nog leefde. De overlevingskansen worden na een kwartier onder de sneeuw aanzienlijk kleiner, aldus experts. 90 procent van de slachtoffers die pas na dat eerste cruciale kwartier worden gevonden, overleven de lawine niet.

De tiener maakte deel uit van een groep van zeven skiërs die rond het middaguur van de piste af was gegaan. Het is niet duidelijk hoe de lawine ontstond; mogelijk veroorzaakte de groep zelf de onverwachte sneeuwstorting.

Een speurhond kon de jongen uiteindelijk lokaliseren. Het slachtoffer heeft een gebroken been en is opgenomen in een ziekenhuis in Grenoble.

Volgens een woordvoerder van het reddingsteam heeft de jongen geluk gehad dat hij niet tegen een rots is aangekomen tijdens de lawine. Ook had hij geen sneeuw in zijn mond en lag hij op zo'n manier dat hij kon blijven ademhalen onder de sneeuw.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!