Woensdag 25 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Elfjarige haalt geld op voor ondergoed en sokken Utrechtse daklozen

De elfjarige Tijs Schenk uit de Gelderse plaats Voorthuizen heeft in de maand december geld ingezameld om 160 daklozen in Utrecht te voorzien van ondergoed en sokken. Onder meer via zijn website vroeg de jongen aandacht voor zijn inzameling.
Door NU.nl

De tiener zamelde het geld in door te collecteren en op school flessen in te zamelen, die hij inleverde voor statiegeld.

Het doel van de jongen was om tussen 1 december en Tweede Kerstdag iets meer dan 2.100 euro op te halen. De teller belandde uiteindelijk op 3.000 euro, meldt Omroep Gelderland.

Met dit geld heeft de scholier vijfhonderd paar sokken en 650 onderbroeken gekocht. Deze heeft hij tijdens de Kerst uitgedeeld aan daklozen die gebruikmaken van diverse locaties van de stichting De Tussenvoorziening in Utrecht.

'Daklozen krijgen nooit nieuw ondergoed van opvangcentra'

"Daklozen krijgen van opvangcentra wel eten, drinken, gebruikte jassen, truien en broeken, maar geen gebruikt ondergoed en sokken want dat is niet zo hygiënisch", stelt Schenk op zijn website. "Ze hebben geen geld om zelf nieuwe te kopen. Dat probleem wil ik graag voor hen oplossen."

De tiener zette de actie op omdat hij iets voor andere mensen wilde doen in de kerstmaand, meldde hij in een interview met het Jeugdjournaal. Van het overgebleven geld gaat Schenk spelletjes kopen die hij geeft aan de crisisopvang voor kinderen in Utrecht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen