De twaalfjarige Bas Schipper uit Veendam heeft met zijn optreden op alle stationpiano's zeker 34.435 euro opgehaald voor zijn zieke zus en diabetespatiënten. Het streefbedrag van 5.000 euro is hij hiermee ruimschoots voorbij.

De tiener wilde door op de zestien stationspiano's te spelen geld inzamelen voor de bestrijding van diabetes. Dat deed hij binnen achttien uur en tien minuten. Volgens de NS heeft Schipper daarmee een nieuw record gevestigd.

De jongen draagt de actie, waarmee hij geld ophaalt voor het Diabetes Fonds, op aan zijn zusje Laura, dat aan diabetes type 1 lijdt. "Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen", zei hij voordat hij aan zijn actie begon.

De piano's, die door iedereen bespeeld mogen worden, staan op zestien treinstations. Schipper begon zijn muzikale treinreis om 06.00 uur 's ochtends in Maastricht en eindigde deze rond 0.30 uur op Station Groningen. Rond 15.30 uur speelde hij in Utrecht, waar ook burgemeester Jan van Zanen aanwezig was.

"Bas doet het supergoed voor een manneke van twaalf jaar. Hij is heel relaxed en houdt de score heel goed in de gaten", zei een woordvoerder van de organisatie.

Veendamse pianist (12) haalt duizenden euro’s op voor zieke zus
55
Veendamse pianist (12) haalt duizenden euro’s op voor zieke zus

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!