Een stroper in de Verenigde Staten is veroordeeld tot ruim een jaar celstraf voor het illegaal doden van "honderden" herten. Daarnaast moet de man elke maand de film Bambi uit 1942 bekijken.

Na een maandenlang durend onderzoek werd de stroper in augustus samen met twee familieleden gearresteerd, schrijft de lokale krant Springfield News-Leader. Zij namen de hoofden van de illegaal gedode herten mee en lieten de lichamen wegrotten in de natuur, aldus de aanklagers.

"De eerste bezichtiging (van de Walt Disney-film, red.) moet op of voor 23 december 2018 plaatsvinden, daarna moet er minstens een keer per maand naar de film worden gekeken", zei de rechter. In de film schiet een jager de moeder van het hertje Bambi dood.

Volgens de aanklager is het een van de grootste stroperszaken uit de geschiedenis van de staat Missouri. Hoeveel herten er precies gedood zijn, is niet bekend, maar volgens lokale autoriteiten gaat het om honderden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!