De politie in Brabant zoekt een man die luiers zou stelen uit vuilcontainers van kinderdagverblijven in de Brabantse gemeente Dongen. Er zijn inmiddels meldingen binnengekomen van twee kinderdagverblijven.

Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van Omroep Brabant.

De man zou luiers uit vuilcontainers halen en deze vervolgens dumpen in het bos. Volgens een getuige zou de man ook aan de luiers snuiven. Een boa heeft een van de 'dumpplekken' van de luierdief in het bos gevonden.

"We voeren extra surveillances uit bij de betreffende kinderdagverblijven en de ons bekende dumpplekken", stelt een woordvoerder van de politie. De man wordt verdacht van diefstal en het plegen van een milieudelict. "Het is een serieuze zaak. Maar we hebben er nog geen rechercheteam op gezet."

Ook boswachter van Dongen maakt zich zorgen

Behalve de politie maakt ook de boswachter in het dorp 's Gravenmoer, dat onder de gemeente Dongen valt, zich zorgen. "Het is geen fraai gezicht en voor de natuur is het ook heel slecht", meldt hij aan Omroep Brabant.

De kinderdagverblijven hebben overigens geen aangifte gedaan van het vergrijp.

Een van de begeleidsters van kinderopvang De Hummelhoeve meldt aan Editie NL dat de man al vijf jaar bezig zou zijn met het stelen met luiers, maar dit kan de politie niet bevestigen. "In onze systemen konden wij daar niets over terugvinden."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!