Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
China condooms

Politie China rolt bende op die ruim zes miljoen namaakcondooms maakte

De Chinese politie heeft ongeveer een half miljoen dozen met nagemaakte condooms in beslag genomen. Die waren voorzien van bekende merknamen, maar de kwaliteit was volgens de autoriteiten ondermaats. 
Door ANP

Zeventien verdachten zijn opgepakt, berichten Chinese media woensdag.

De bende verkocht de nagemaakte voorbehoedsmiddelen onder meer aan supermarkten en hotels. De criminelen produceerden de illegale waren in geïmproviseerde werkplaatsen in landelijke gebieden in de provincies Henan en Hubei.

De politie denkt voor omgerekend 6,3 miljoen euro aan condooms in beslag te hebben genomen.

Slechte condooms zijn een groeiend probleem in China

Condooms worden in China massaal nagemaakt. Een productmanager van een condoomproducent in Peking zegt volgens de krant South China Morning Post dat legale voorbehoedsmiddelen op steriele wijze worden geproduceerd en getest worden.

Illegale condooms zouden vaak worden gemaakt in vieze werkplaatsen en daar worden blootgesteld aan allerlei bacteriën en schimmels. Soms zouden zelfs gebruikte voorbehoedsmiddelen worden gerecycled.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Lees meer over:

China

Aanbevolen artikelen