Een hanger van de Franse koningin Marie Antoinette is verkocht voor ruim 32 miljoen euro. Het juweel met diamanten en één grote parel werd woensdagavond geveild in Zwitserland.

Nog nooit eerder is er zo veel betaald voor een parel, meldt veilinghuis Sotheby's. Er werd verwacht dat de eeuwenoude hanger ongeveer 1,8 miljoen euro zou opleveren.

In het Zwitserse Genève werden in totaal honderd juwelen van de Franse familie Bourbon-Parma geveild. Tien daarvan waren van Marie Antoinette. De veiling van de hanger met een druppelvormige parel duurde ongeveer tien minuten.

De hanger werd oorspronkelijk gedragen met drie parelkettingen. De kettingen met in totaal 161 parels werden woensdag apart geveild en leverden ruim 2 miljoen euro op. Een diamanten broche die als sluiting diende werd voor 241.808 euro verkocht.

Marie Antoinette leefde in de achttiende eeuw en werd 37 jaar oud. De vrouw van koning Lodewijk XVI werd tijdens de Franse Revolutie onthoofd onder de guillotine.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!