De leden van de Arnhemse gemeenteraad krijgen tijdens de raadsvergaderingen geen koffie of thee meer uitgedeeld, omdat dit zou "storen". Dit staat in de nieuwe huisregels, waar de raadsleden flinke kritiek op hebben.

Voortaan zal "op gepaste momenten" een schorsing worden ingelast, waarop iedereen de kans krijgt de raadszaal te verlaten en drinken te halen.

Ook staat er in de nieuwe regels dat snoepen en het gebruik van een mobiele telefoon "mogelijk niet bijdragen aan wenselijke beeldvorming". Dit wordt overigens niet verboden.

De voorzitter, doorgaans burgemeester Ahmed Marcouch, en de griffier krijgen nog wel koffie uitgeserveerd tijdens vergaderingen. Dat vinden enkele raadsleden opmerkelijk. 

Maarten Venhoek (D66) zegt tegen Omroep Gelderland dat zijn partij woensdag zal protesteren tegen de nieuwe regels. Dat de voorzitter en de griffier wel drinken krijgen, valt bij hem verkeerd.

Hij stelt in gesprek met de omroep dat hij vrij zeker is dat de nieuwe regels zijn opgesteld door de "koffiebegunstigden".