De politie heeft zondagochtend een 41-jarige Rotterdammer aangehouden die in beschonken toestand heeft ingebroken bij zijn buren. Eerder werd de man verdacht van een dubbele woninginbraak, maar later bleek het te gaan om een dronkemansactie.

De man is zaterdagavond dronken teruggekeerd naar zijn huis aan de Klaverstraat in Rotterdam-Zuid. Daar aangekomen kon hij zijn sleutels niet vinden en sloeg hij een ruit in bij de woning van zijn buren, in de veronderstelling dat het zijn eigen woning was, meldt de politie maandag.

In het huis trok de man de alarminstallatie van de muur, omdat het volgens hem lawaai maakte. Vervolgens is de man naar de wc gegaan, waar hij zich realiseerde dat het niet zijn woning was. Kort daarna is hij naar zijn eigen huis gegaan, sloeg daar ook een ruit in en is in slaap gevallen.

Nadat de politie arriveerde, vertelde hij wat hij in beschonken toestand heeft gedaan. De 41-jarige man zei op het politiebureau dat hij zich enorm schaamde dat hij na het uitgaan een verkeerde woning was binnengegaan. De Rotterdammer verklaarde dat hij alle schade gaat vergoeden.