De makers van een grappig bedoelde Facebook-pagina met de oproep orkaan Florence "weg te schieten", hebben dinsdag een serieuze waarschuwing op de site geplaatst. Zij deden dit nadat ze te veel enthousiaste reacties op het bericht hadden gekregen.

Oprichter Ryan Stumpf roept mensen in de stad Richmond (Virginia) op wapens af te schieten op orkaan Florence, die naar verwachting donderdagavond aan land zal komen in de Verenigde Staten. Het doel: de orkaan afschrikken.

Voor het Facebook-event hadden zich binnen één dag meer dan 70.000 mensen aangemeld, meldt The Sun. Veel geïnteresseerden reageerden, al dan niet gemeend, enthousiast op het voorstel.

Het dwong Stumpf tot een serieuze waarschuwingstekst: "Schiet nooit met je wapen in de lucht. Je kan mensen doden en een orkaan kan niet worden afgeschrikt.''

Sheriff waarschuwde daadwerkelijk niet te schieten

Het is niet de eerste keer dat een grappig bedoeld initiatief tot serieuze waarschuwingen leidt. In september 2017 werd op Facebook eenzelfde oproep geplaatst om orkaan Irma met wapens weg te jagen.

Hierdoor gaf de sheriff van Pasco County (Florida) de serieuze waarschuwing dit niet te doen, omdat het levensgevaarlijk is om een wapen af te vuren in een storm.