Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Man vindt verloren trouwring van grootvader na negentig jaar terug

Een man heeft de trouwring van zijn overleden grootvader gevonden. Het sieraad was in 1928 kwijtgeraakt en kwam recent boven water bij tuinwerkzaamheden in het Brabantse Berghem.
Door NU.nl

De gouden ring werd door de man aangeboden aan zijn tante. De 87-jarige vrouw vertelt maandag tegen het AD dat ze "dolgelukkig" was met de ring van haar vader, maar het sieraad toch heeft teruggeven aan haar neef.

De man vond de ring bij het verwijderen van een buxushaag bij het huis waar zijn grootvader woonde. Volgens zijn tante uit Schijndel ontdekte hij al snel dat het om een trouwring ging. Na al die jaren was de ingegraveerde informatie nog goed leesbaar. De familie vermoedt dat de ring was verdwenen tijdens de bouw van het huis.

De vrouw ziet het sieraad als een "mooi cadeau" voor de echtgenoot van haar neef. "Ze wordt donderdag zestig jaar", aldus de Brabantse in gesprek met het AD. "Door het aan hen te geven, blijft het mooi in de familie."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen