Donderdag 19 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kleinste stad North Dakota verdubbelt in aantal inwoners van 2 naar 4 mensen

De kleinste geregistreerde stad in de Amerikaanse staat North Dakota gaat verdubbelen in aantal inwoners: de stad groeit van twee naar vier inwoners.
Door NU.nl

Dat meldt persbureau AP zaterdag.

De stad Ruso stond, na de dood van de 86-jarige burgemeester Bruce Lorenz in juli, op het punt opgeheven te worden. Volgens de regelgeving in North Dakota moet een gemeenschap namelijk bestaan uit minimaal drie personen en met de dood van de burgemeester kwam dat aantal op twee te staan.

Lorenz zei eerder dit jaar nog tegen lokale media: "Als ik hier ooit wegga, dan weet ik zeker dat dat het einde van Ruso zal betekenen."

Afgelopen week kwam de gemeenschap bij elkaar en werd besloten een nieuwe burgemeester te kiezen. In de zoektocht naar een geschikte kandidaat bleek dat ene Greg Smaltz een geregistreerd adres in Ruso had gehad en dat hij daar in de buurt zijn paarden en kippen houdt. Hij zou in aanmerking komen inwoner van Ruso te zijn.

Schmaltz en zijn vrouw, die nu in de nabijgelegen stad Velva wonen, zijn van plan later dit jaar naar Ruso te verhuizen. Op 6 september wordt hij tot burgemeester van Ruso benoemd.

Aanbevolen artikelen