Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Snoepgoed Sinterklaas

Agent schuldig aan plichtsverzuim na voorlezen kwetsend sinterklaasgedicht

De rechtbank in Limburg heeft dinsdag geoordeeld dat een politieagent zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim door een kwetsend sinterklaasgedicht voor te lezen over een vrouwelijke collega.
Door NU.nl

De agent riep haar tijdens de kerstviering, verkleed als sinterklaas, naar voren in het bijzijn van 140 collega's. Hij droeg een gedicht voor over haar mislukte liefdesrelatie met een andere collega. Dat luidde:

Op de werkvloer heb je met een collega iets willen opbouwen. Nota bene een collega die op het punt stond om te gaan trouwen. Zoals iedereen weet is het zover niet gekomen en uit elkaar gespat zijn al jouw dromen. Je hebt liggen vloeken en schelden en tieren, maar je zult toch helemaal alleen dit jaar kerstmis moeten vieren.

Daarna zong hij een lied over een eenzame Kerst en gaf hij haar een pak zakdoekjes om haar 'tranen te drogen'. De rechtbank oordeelt dat dit "getuigt van geen respect voor de collega en niet kan worden getolereerd".

De man kreeg van zijn korpschef een overplaatsing en een disciplinaire straf opgelegd, namelijk het inhouden van zestien verlofuren. De man was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. De rechtbank heeft de politie echter in het gelijk gesteld, waardoor de straf blijft staan.


Lees meer over:

Opmerkelijk

Aanbevolen artikelen