Agenten van de Landelijke Eenheid van de politie hebben zaterdag op de A2 bij Geleen drie inzittenden aangehouden van een auto waarin 50 kilo chocolade werd vervoerd.

De dozen met Merci-chocolade werden vervoerd in een aantal grote koeltassen. Toen de bestuurder en zijn medepassagiers geen goede verklaring konden geven voor de enorme hoeveel snoepgoed, werden zij aangehouden.

De politie vermoedt dat de drie mannen, die in een auto met een buitenlands kenteken reden, zich schuldig maken aan zogenoemd "mobiel banditisme".

Rooftocht naar specifieke goederen

Het gebeurt vaak dat dieven uit andere landen met geprepareerde tassen op rooftocht gaan in een bepaalde Nederlandse regio en in een aantal supermarkten specifieke goederen stelen die in hun land van herkomst schaars of erg duur zijn.

Het mobiel banditisme is een van de dossiers dat de Landelijke Eenheid van de politie actiever probeert aan te pakken, onder meer met controles zoals zaterdag op de A2. Andere populaire goederen bij deze groep dieven zijn pistachenootjes, scheerspullen, tandpasta en babymelkpoeder.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!