Een ziekenhuis in Arizona zal de komende tijd moeite hebben om het rooster rond te krijgen. Niet minder dan zestien verpleegkundigen zijn namelijk zwanger.

De verpleegkundigen van het Banner Desert Medical Center, vlak bij de stad Phoenix, kunnen er zelf wel de humor van inzien. "We dachten eerst dat er iets in het water zat waardoor we allemaal zwanger raakten", grapt één van de moeders in spe.

De zestien vrouwen zijn tussen oktober en januari uitgerekend. Het ziekenhuis kan dus rekenen op een ware geboortegolf onder het personeel. "Dit hebben we zo gepland, zodat we rond de feestdagen vrij zouden hebben", lacht een tweede verpleegkundige.

De zestien zwangere verpleegkundigen zijn allemaal werkzaam op de intensive care. Patiënten op die afdeling begon het de laatste tijd op te vallen dat er wel heel veel werknemers in verwachting zijn. Tot een patiënt er een opmerking over maakte, was het de verpleegkundigen zelf nog niet opgevallen.

Het bestuur van het ziekenhuis meent dat er genoeg personeelsleden en oproepkrachten beschikbaar zijn om alle zwangerschapsverloven in de herfst en winter op te vangen.