De politie van de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft een bestuurder opgepakt die ervan wordt verdacht na een fataal ongeluk te zijn doorgereden. Die kon worden opgepakt nadat een gebruiker van de discussiesite Reddit een op de locatie achtergebleven auto-onderdeel aan de hand van een foto had geïdentificeerd.

De Reddit-gebruiker wist te melden dat het auto-onderdeel afkomstig was van een Chevrolet uit de jaren tachtig.

Met deze informatie kon de politie, die de foto op sociale media had gezet, gerichter zoeken. Een anonieme tipgever bevestigde de informatie van de Reddit-gebruiker en dit leidde tot de arrestatie van de bestuurder van een Chevy K-10 uit 1986.

De automobilist is donderdag opgepakt en zal worden aangeklaagd voor het wegrijden na een fataal ongeluk met een fietser.

De Reddit-gebruiker met de naam Jeffsnuts zegt tegen de BBC dat hij zijn zoektocht plezierig vond, maar wilde dat het tragische ongeluk nooit had plaatsgevonden.

Ook vindt hij dat de persoon die de foto vanaf het account van de politie had doorgeplaatst op Reddit ook lof moet krijgen. Veel andere gebruikers op Reddit feliciteren Jeffsnuts.